Mach4 problem

Discuss other CNC equipments like Mini CNC lathes, lasers, vinyl cutters or even egg printers
Primera
Posts: 12
Joined: Mon Jun 08, 2015 8:15 pm

Mach4 problem

Postby Primera » Sun Oct 11, 2015 5:42 am

Hello everyone...
Whenever i issue the MDI command to my mach4 e.g G01 X100 F500 its X axis relocates to the right position. Its Z axis is also working perfectly fine but whenever If I give that command to the Y axis, it moves to +98...it is 2mm off. It reads 98.000 in the Y axis DRO. If I give the command G01 Y-100 F500, it will move to -102...again, it's 2mm off from where it should be. This is a freshly created profile and a clean installation of Mach4. Any ideas?

LosAngeles
Posts: 14
Joined: Thu Jun 04, 2015 8:43 am

Re: Mach4 problem

Postby LosAngeles » Sun Oct 11, 2015 5:50 am

I doubt there are many Mach4 users around. You could therefore significantly improve your chances of finding a solution by submitting a bug report.

User avatar
Rohit
Posts: 10
Joined: Sun Sep 27, 2015 6:07 pm
Location: mayotte

Re: Mach4 problem

Postby Rohit » Sun Oct 11, 2015 6:00 am

What about if you just tried to contact the vendor of your motion controller? Most definitely that's where the whole problem is.

BizManey
Posts: 6
Joined: Sat Jul 25, 2015 1:44 pm

Re: Mach4 problem

Postby BizManey » Sun Oct 11, 2015 6:09 am

First check all the workspace variables that you have. Make sure the machine coordinates are 2mm or thereof off the local coordinates in g55-g59 space. Also ensure that there are no g91 moves in the code.
Am not a mach4 user myself but I'd make sure on those points are correctly adjusted for this counts as trouble shooting.
Good luck

vinkiP
Posts: 73
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:13 pm
Location: bermuda

Re: Mach4 problem

Postby vinkiP » Thu Oct 15, 2015 7:00 pm

From what you say, the problems seems to lie with how the Mach 4 was developed. it is not with the adjustments that you make, so try conducting the seller as they might be able to help you or give a replacement

McMsenior
Posts: 7
Joined: Sun Aug 09, 2015 7:24 am
Location: Guyana

Re: Mach4 problem

Postby McMsenior » Wed Nov 18, 2015 11:04 pm

I doubt you are get to get a replacement, They are more likely to ask you to live them with the machine for later repair but that will cost your business.


Return to “CNC laser, plasma, and lathes”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests



  •  The team

  •  Search
  • Advanced search


  •  Top Posters

  •  Newest members

  •  Who is online?
  • In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests



 

 

cron